Archive for May, 2008

Langkah x bererti

Posted: May 20, 2008 in Life Routine, Philosophy of Life
Tags:

Hari selasa minggu baru , nanti aku update pic aktvt yang berlaku spanjang mggu lepas..aku dan hsmate pegi lowyat, mkn pzza, mkn kat thara seafood ( thailand food) dan sempat ke birthday party ank buah aku..

Tapi now ku kat opis dan seperti biasa x leh upload pic dari opis nie…so tergerak aku nak tulis sesuatu hehe..sebagai meguatkan semangat je…

” Selangkah aku melangkah ingatan aku tetap x berubah, kenapa dengan diri ini yang terlalu  memanjakan hati dan perasaan sendiri tak cukupkah dengan penderitaan yang aku alami?-Kuatkan hati, kuatkan langkah teruslah pandang kedepan”

Advertisements

Edited Pic 003

Posted: May 16, 2008 in Edited Pic
Tags:

Pic nie ku edit guna photoshop cs2…aku naik kan sikit colour (hue & saturation) n betul kan angel guna lens correction> adjust  vintage  dia sikit  dan ni la hasil dia..huhu..

How r u there?

Posted: May 15, 2008 in Philosophy of Life
Tags:

Hari khamis..kat opis tak tau nak wat apo…hari nie masuk opis lmbat 1min..cis 1 min pun nak kira tapi nak awat cam ne rule is rule…apa-apa pun mmg dah tak tau nak wat apa…tetiba je teringat kat someone sihat ke dah makan ke mcm mana dgn problem dia dah settel ke?semua persoalan tu bermain kat kepala otak aku nie..tapi aku x leh call x leh sms..phone dah kena blok haha….over krdt limit again…emmm harap dat person strong..n aku tau dia mmg strong huhu…

Emm tetiba je dtg ilham nak tulis ayat nie haha…jgn marah arr..jiwang sikit…hehe…

” Terkadang aku teringat padamu, menitis naluri kelakianku, megalir hasrat hati untuk berbicara        namun sempadan yang didirikan manjadi garis pemisah. “” Bahagialah dirimu…Gembiralah hatimu…Berjayalah HIdupmu”” “

huhu….saje aku kan suka wat ayat2 jiwang ..haha…bosan ler tak tau nak wat apa…..

Pancit woo—>Futsal

Posted: May 12, 2008 in Life Routine
Tags:

Wah..hampir sebulan aku tak main futsal haha last2 pancit hmmmm hampeh serius aku dah nampak bintang n rasa mcm nak pitam..agaga adalah 20-25 min aku kat dlm pastu dah tahan keluar jer…hehe..so pasnie kenalah main selalu tak leh stop…walaupun aku tak sehebat brother pihak lawan yang pakai baju merah tu…(membe aku bengang dia dia) tak tau kenapa hehe..perangai dia kot..apa2 pun aku nak cari balik stamina aku yang hilang hmmm…so ada la sikit pic lepas main futsal hari tu..

Kepada sesiapa yang rasa pic-pic nie agak keterlaluan sila tutup mata haha…dan aku dah mintak permission pada semua orng yg ada dlm pic nie k..so no issue ….

Pas main futsal pegi minum kat warung rasmi- Wan Tanjung- aku minta mee goreng x de taugeh budak pekak kot dia bagi aku yang ada taugeh..so apa lagi aku suh dia wat balik la…haha customer owez rite wat….

Ahh ni plak pic budak- budak yg agak macho dan ada diantara nya yang akan melangsungkan perkahwinan…Emmm sapa agaknya…hehe…

Kisah Nine@9

Posted: May 12, 2008 in Life Routine
Tags:

Hari jummat masa kat opis..aku masih ragu-ragu nak balik Melaka or tak tiba-tiba dapat sms dari nine emm pelik bila aku baca mssg dia..

Bunyi mssg dia mcm nie:-

“kepada kwn2ku sume, ingin ku mmhon maaf jike ada slah & silap dri ujung rambut hgga ujung kaki ..halalkan mkn dan minumku spjg kita brsame…insyallah jike ada masa kte akan bertemu lagi …as’kum”

Terus aku call dia …baru aku tau dia dapat kerja kat Sabah…wah..best tu kerja l jauh2…haha….so nak tak nak aku kena balik gak arr Melaka..pas jer keja terus g pudu..hehe dpat bas kul 7. Sampai mlk centrl kul 9.30mlm nine dtg ambik aku..igt kan mlm tu ada futsal coz atan n per beriya-ya tanya nak main futsal x?so aku on jer arr kalau atan belanja….last-last postponed to next day….

Sebelum dia depart aku sempat sembang dgn dia..flight dia kul 2.15pm masa tu dlm kul 1.50pm kot aku call dia, Dia ambik Airasia..dat time dia dah kat LCCT tgh tunggu berlepas je.. Apa –apa pun ,nine kami harap dapat kumpul duit byk2 biar cepat sikit kawen tu tunggu lama pun susah hehe ..kat negeri org tu berigt sikit jgn main redah jer…nine kami “friendisaster” sentiasa menanti kepulangan ko ke Melaka…wah!! Ayat ….Gud luck nine semoga Berjaya yer dalam Kerjaya Baru Anda…agagaga……

Emy Bertunang: 03.05.08

Posted: May 4, 2008 in Life Routine
Tags:

Alahamdulilah Emy dah bergelar tunangan orang haha.Ni adalah rakan pertama ku yang sudah ada tunang. Dari ramai-ramai geng-geng “friendisaster” EMY yang mendahului senarai Tahniah BEb..Pas ni NAi,diikuti dengan amat haha..

Harap-harap Emy & intan kekal sampai ke akhir hayat insyallah.

EMY, BOY,ROY,NAI,AMAT.

Saat menyarung CIncin….

Edited Pic 002

Posted: May 1, 2008 in Edited Pic
Tags:

Before

After

:- this pic edited using Photomatix pro and some basic funtion in Phtoshop cs2.

How its looks?