Archive for June, 2008

photoschool

Posted: June 15, 2008 in Life Routine

To all,

visit this web to learn about foto editing and etc.

http://www.candidsyndrome.com/forum/

Edited Pic 007

Posted: June 5, 2008 in Edited Pic
Tags:

ps2>curve>gradient map>color dodge>linear  burn  >hue & sat> color Balace>photo filter

petrol 2.58 [OMG]

Posted: June 5, 2008 in Life Routine
Tags:

Oh..letih nak mampus kalau keje kat glenmarie nie…huhu…

apa2 pun dah tanggungjawab harusla dilaksanakan juga…

4,5,6 june @Time glenmarie…

huh…de

staring 5june petrol 1liter/2.70sen OMG….apalah nak jadi…MInyak naik tapi gaji tetap sama….

Kalau berterusan macam nie bila la aku dapat pakai keta…haha…lambat lagi la kot..moto sudehh…

Minyakoh Minyak…huh igatkan nak kasi penuh tank mlm tadi tapi memandangkan semua petrol pam penuh dan nak nakkena beratur huh aku lupakan hasrat tuk isi aku pikir apalah sgt stakat nak tuang 4 hengiit tapi kena beratur more than 30 min huh x sanggup aku…so aku decide tuang esok paginya OTW ke Glenmarie(sh alm) so tuang la pagi tu ..Peh Gileeeee kentang emm…kita tgk jer la apa yang akan terjadi….

ok,chow….

Download Here

Di sana pungguk menanti
Mengharap bulan membalas rindu di hati
Di sini aku berdiri
Menunggu penuh dengan kesabaran

Tanpa manis madah
Janji yang puitis
Tuk persembahan
Hanya ketulusan
Sekeping hati suci

Aku
Berikan kasih
Kalau itu yang kau mahu dari ku
Aku
Berikan cinta
Untuk membahagiakan hari mu
Aku
Saying dirimu (menyayangimu)
Biarpun nafas ku sampai terhenti

Akan ku kota janji kita
Mendirikan Taj Mahal cinta
Seteguh kasih
Shah Jehan kepada Mumtaznya

Terasa indah pabila berdua
Semakin tiba saat bahagia
Merai cinta kita

Edited Pic 006

Posted: June 2, 2008 in Edited Pic
Tags:

Hehe…x tau la kenapa sejak kebelakangan nie owez upload entry for edited pic….arap sapa yg teror edit pic leh share knowledge sama k..

nie ada satu pic yg ku edit as owez using PS cs2.

technique..> gradient map, dodge dan burn. color balance ( spehia)

Before>>

After>>

Edited Pic 005

Posted: June 2, 2008 in Edited Pic
Tags:

before>>

After>>

Phtoshop cs2…

HuHu..

Edited Pic 004

Posted: June 1, 2008 in Edited Pic
Tags:

After edit>>

Befor>>

This Pic edit using Photomatix Pro…

See the diff?

which one better?