Archive for April, 2009

A few days @ Penang

Posted: April 30, 2009 in I Shoot U, Life Routine
Tags: ,

Salam to all..
Huh…X sangka cepat benar masa berlalu…Semakin hampir detik bahagia rakan baik aku melangsungkan hari bersejarah dia..tapi apa2 pun aku harap semua berjalan dengan lancar…

Pada semua Kenalan Jom kita Konvoi Ke PENANG!!!….
Nantikan entry aku untuk setiap butir perjalan kami kesana Coz aku as a Official Photograper untuk wedding Nazri & Siti <– kalau aku x silap la bakal namanya …huhuhu…

Semuanya yang bermula pasti berakhir….agaga..ayat aku x ingat..tapi aku akan pastikan yang terbaik untuk entry yang akan datang nie….

Wedding Update


Hari bahagia Tun Ashikin & Nazri

…kali nie update tuk pasangan Tun & Naz…memang meriah dan happening sungguh!!!….sama cantik sama lawa..mcm pinag dibelah2..
ceria, cantik dan aku seronok Gileeeeerrr, shoot kak Tun & bang Naz Ni…( kebetulan nama sama dgn entry kat atas)///
So layan jer gambar yang sempat aku touch …yang lain nanti aku balik dari penang nie…insyallah akan aku update kan semua2 pic yang tertangguh tuk sekian lama….

TQ….

1

2

3

4

Bencinta!!

Posted: April 27, 2009 in Favorite song's
Tags: , ,

Bencinta – Faizal Tahir Download here

Benarkan ku ‘tuk berbicara…
Bicara terus ke hati mu.. Hati mu..
Hati yang penuh rasa ragu
Jangan terus pergi
Tanpa mendengar ku
Mungkin mudah
Untuk kau terus berlalu
Nanti dulu
Berikanlah waktu
Untuk aku, untuk kamu

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Lidah kelu sedangkan aku
Mahu kau tahu
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Ke tepi lihat ku berlalu
Pasti itu yang terbaik untuk ku
Tiada lagi mahu ku tahu
Tentang hidup kamu
Tentang mati kamu
Aku tahu
Engkau tahu apa yang mata ku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka pintu?

Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Sedang aku mahu kau tahu
Dengar kata ku
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu

Sakitnya aku
Membenci kamu
Sakit lagi mencintai mu
Dan aku pergi
Tapi kembali
Benci aku mencintai diri mu
Ku benci… Kamu
Ku cinta… Kamu

Favorite Song

Posted: April 23, 2009 in Favorite song's
Tags: , , ,

Layan dan zass…”berdiam lebih baik dari bersuara”

Entah-Afgan Click Here
Yuna- Dan sebenarnya Click Here

Mentor Musim ke-3

Posted: April 22, 2009 in Entertaiment
Tags: , ,

mentor

Mentor kini memasuki musim yang ketiga, kali nie terdapat sedikit perubahan dimana, Semua mentor berhak memilih dari peringkat awal lagi (Ujinbakat) untuk bergelar protege.
Season kali nie bakal mengamatkan program realiti hiburan tanah air dengan menampilkan penyanyi yang berkaliber dan terkenal seperti Adibah noor, Awei, Ajai, Mas Idayu dan Lah Ve.

Apa2 pun saksikan satu lagi peghibur yang bakal mewarnai industri hiburan tanahair. Gud luck dan selamat berjuang.

Matahari

Posted: April 21, 2009 in Life Routine
Tags: , , ,

Matahari, drama besiri yang semakin hangat diperkatakan sekarang. Lakonan hebat lisda memberi impak besar dan memang sesuai sgt dgn karrektor lisda sendiri..Yang paling best tag line drama nie..”Memburu cinta sejati yang tak kesampaian,Sebuah pentas kehidupan” saksikanlah yer…
Pada mereka yang tak sempat menonton setiap hari isnin- khamis 6.30 petang boleh juga layari www.tv3.com.my at catch up tv – do register 1st ya…

matahari

Indah senyum, tertawan hati..
Riang tawa, Meriah majlis..
Hati Teruna kini dimiliki..
Satu hati dua jiwa tepatri..

01/March/09
Jam:1.30pm

Paluan kompang kedengaran tanda Ketibaan raja sehari untuk berarak bergandingan dengan si permaisuri. Indah persalinan, menawan senyuman bagai pinang dibelah dua. Reamy & intan kini dua hati menjadi satu, Cinta yang disulam berakhir dengan ikatan yg suci. Cinta yang dipendam kini bakal megorak langkah untuk menuju gerbang kebahagian.Tahniah dari kami Room2902photogrphy dan terima kasih kerana mempercayai kami merakam detik2 indah di hari keindahan dan kemeriahan penyatuan dua hati yang suci. Semoga kekal keakhir hayat dan diharap hasil karya kami menetapi citarasa kalian.

“apa pun yang terjadi biarlah ianya terjadi .. Harapan yang tinggi kini untuk kasih yang abadi”- isallaboutu-rama2902

1

2

3

4

5

6

7

8

Room2902photography

Posted: April 13, 2009 in I Shoot U
Tags: ,

1

ABADIKAN DETIK INDAH ANDA BERSAMA KAMI…VISIT OUR ONLINE PROFILE. [at] http://room2902.fotopages.com

Sambungan entry kisah Perjalanan Perkhawinan Reamy & Intan

28/feb/2009
Jam:8pm

MAlam berinai upacara untuk meraikan jemputan dikalangan sanak-saudara, dan kenalan rapat. Biasanya malam berinai pasangan akan diarak bersama paluan kompang dan terus duduk bersandingan dipelamin yang dihias indah. Ibarat Raja dan Permaisuri, Reamy & Intan menawan dengan busana dari andaman ‘liza'(kalau salah let me know).

Raja hati Permaisuri jiwa,kasih berpadu kekal selamanya..-isallaboutu-rama2902

3

4

5

1

Looking for Photographer?Review My fotopages at this Url :- Http://room2902.fotopages.com

AKadEmi FantaSIa 7

Posted: April 8, 2009 in Life Routine
Tags: ,

TerDetik plak Untuk aku Buat Entry PasaL AF7 nie…sepanjang apa yg aku lihat semua pelajar kali nie mempunyai Vokal dan indentiti tersendiri..MALAYSIA please give the right person winning this competition..for AF followers do the right thing.. ‘jari menjadi Juri’ make a right decision based on what the student deliver not only during the concert but analyst each of the factor that must have to be a great singer…

af7

Looking for Photographer?Review My fotopages at this Url :- Http://room2902.fotopages.com

2.8 my new baby!!

Posted: April 8, 2009 in Life Routine
Tags:

My new baby for room2902-photography (tamron 2.8) cause in a few week i must have 2.8 lens to solve my problem.
Honestly i do like canon lens (2.8) but seem like my budget not enough to effort it..

review

Di II: Lenses are designed for exclusive use on digital cameras with smaller-size imagers and inherit all of the benefits of our Di products. These lenses are not designed for conventional cameras and digital cameras with image sensors larger than 24mm x 16mm.

The SP AF17-50mm F/2.8 is a lightweight, compact, fast standard zoom lens designed exclusively for digital SLR cameras, expanding the product concept of the popular SP AF28-75mm F/2.8 zoom lens.

In addition, portrait shots are made beautiful with the natural out-of-focus effect characteristic provided by the fast F/2.8 aperture. Additionally, a broader photographic expression through the use of faster shutter speeds as a result of the maximum aperture offers enhanced photographic pleasure. The lens boasts one of the best close-up shooting performances in the class of fast standard zoom lenses designed exclusively for digital cameras and featuring an F/2.8 maximum aperture throughout the entire zoom range, to ensure stress-free photographic shots at all focal lengths and distances.

Jari dinai merah berseri..
Indah suci ikatan yang murni..
satu hati berpadu kini ..
terserlah lah kelakian si Raemy..

Selamat berbahagia kekal ke akhir hayat..

Kronologi hari pernikahan raemy dan Mardiah..
28/feb/2009
Jam:4.30petang
Hari yang dinanti telah tiba, saat dijab-kabul bakal mejelma, debaran si teruna ligat bak agin bertiup kencang,hatinya ibarat deruman ombak menghempas pantai,itulah reaksi si teruna…Pernikahan siteruna dan sidara dinanti oleh sekalian sanak saudara. …..Alahamdulilah selesai sudah pekara wajib dan kini sidara bergelar isteri dan siteruna bergelar suami…

reamy & mardiah