Archive for July, 2010

Coming SOOOnn safei & Ina

Posted: July 21, 2010 in Life Routine

d

Ok..lama x update blog..haha..sepanjang mggu lepas BUsy giler dgn pindah rumah..penat pun x ilang lagi..

Kali nie nak share something about petua org dulu2 .. haha…sharing is carring wat…
Last 2 week, ada wedding kat melaka.. Nantikan update dia nanti k ( safei & ina)…hari wedding tu cuaca mendung dan hujan pun dah turun sikit…masa tgh cover shoot pic make up…tetiba ada sorg makcik nie masuk bilik pegantin meyuruh nyalakan lilin… pengantin tgh make up nie tapi dia suruh gak…
so agak ingin tahu gak la kenapa…

Mimi (Mak Andam ) hari tu pun cerita la.. Tujuan bakar lilin tu nak tahan hujan..lilin tu akan dimasukan dalam lesung dan diletakan di sudut penjuru rumah…
Hemmm..Ok..Alahamdulilah pas mimi abis je make up, cuaca time tu dah cerah..agak kagum gak la…

Pernah gak dgr org ckap , campak baju pegantin atas bumbung…. lagi satu tabur garam atas bumbung rumah..

Mcm2 petua skrng nie…apa2 yang paling penting berdoa dan tawakkal pada Allah SWT…supaya dia lacarkan setiap activiti yg kita nak lakukan..

Apa2 pun…semua apa petua yang diamalkan pasti ada kebaikan ..cuma kita jangan terlalu percaya sgt la..

“Nantikan kemunculan Wedding Update Safei & Ina”

y