Lesung Batu + Lilin = Cuaca Cerah

Posted: July 13, 2010 in Life Routine

Ok..lama x update blog..haha..sepanjang mggu lepas BUsy giler dgn pindah rumah..penat pun x ilang lagi..

Kali nie nak share something about petua org dulu2 .. haha…sharing is carring wat…
Last 2 week, ada wedding kat melaka.. Nantikan update dia nanti k ( safei & ina)…hari wedding tu cuaca mendung dan hujan pun dah turun sikit…masa tgh cover shoot pic make up…tetiba ada sorg makcik nie masuk bilik pegantin meyuruh nyalakan lilin… pengantin tgh make up nie tapi dia suruh gak…
so agak ingin tahu gak la kenapa…

Mimi (Mak Andam ) hari tu pun cerita la.. Tujuan bakar lilin tu nak tahan hujan..lilin tu akan dimasukan dalam lesung dan diletakan di sudut penjuru rumah…
Hemmm..Ok..Alahamdulilah pas mimi abis je make up, cuaca time tu dah cerah..agak kagum gak la…

Pernah gak dgr org ckap , campak baju pegantin atas bumbung…. lagi satu tabur garam atas bumbung rumah..

Mcm2 petua skrng nie…apa2 yang paling penting berdoa dan tawakkal pada Allah SWT…supaya dia lacarkan setiap activiti yg kita nak lakukan..

Apa2 pun…semua apa petua yang diamalkan pasti ada kebaikan ..cuma kita jangan terlalu percaya sgt la..

“Nantikan kemunculan Wedding Update Safei & Ina”

y

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s