Author Archive

Coming soon Walie & Ana

Posted: November 9, 2010 in Life Routine

Hari Bahagia pasangan Walie & Ana ..

Nantikan kemunculanya..

1

2

Important to read..lalahahahoi!

Posted: November 8, 2010 in Life Routine

Salam …pada semua yg singgah kat blog ni aaa…haha… ss nak jadi org melaka aaaa ..nak ckp lorat melaka bolei? haha….” ada ak kesah”
Lama gase x update blog ni aaa…alamak mcm lain ja bunyi tu…” MOJ” ahaks….

Last week mmg penat tahap Jin Bertendang… Dari Pahang-teriang3(last repetionp tuk Walie & Ana) …terus ke Alor gjah Melaka(Pertunangan Rin& Hamzah) ….tu suma KERJA n Have tooo..X penat? mau x…tipu s ckp x penat..lalahahahoi… apa2 pun mmg enjoy!!! giler x enjoy .. mesti aaa enjoy..lalalahahahoi!

Insyallah mulai hari ni Ss ada nak wat sesuatu Kat Blog ni aaa….hahaha.. ahaks… leh ke bahasa cam ni..lalalahahahoi! — soo keep on watching yoooo….

As of today …masih dalam peringkat kenal pasti Manusia Yg boleh create WEB..so kalau korg ada sapa2 yg nak refer.. DO PM me kat FB pun bolei!… Search FB :- Sharil Shariff

Ok cut of the story.. jom layan Pic Asrul & AIda.. Basic Package … More Pic
Click Here>>> ASRUL & AIDA

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Hari Bahagia Jibal & Suraya

Posted: September 22, 2010 in I Shoot U

Slamat pegantin Baru di ucapkan khas untuk Jibal dan Suraya.. semoga kalian kekal ke akhir hayat. Sangat teruja dan best sgt dpt shoot korng.. apa2 keep in touch bro.

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

coming soon Jibal & Suraya

Posted: August 15, 2010 in Life Routine

1

Hari Bahagia Shafei & Salina

Posted: August 3, 2010 in Life Routine

Alahamdulilah apa semua berjalan dengan lancar dan syukur kehadarat ilahi kerana dengan limpah kurnianya Pasangan Shafei & Salina selamat diijab-kabulkan.
Majilis penikahan yang dihadir oleh sanak saudara dari kedua-dua belah pihak belangsung dgn aman dan tenang. Dengan lafaz ” aku terima nikahnya …” kini Salina bergelar isteri dan Shafei menjadi suami.

Setiap perkhawinan mengimpikan kebahagian, begitu juga pasangan ini. Rumah tangga yang dibina atas dasar cinta ini diharap kekal sepanjang hayat.

Di hari persandingan , Salina mengambil kesempatan dengan menukar ganti beberapa persalinan yang boleh dikatakan wajib, Persalinan India, Jawa, balqis dsb…Hasil sentuhan jurumekap dan juruandam terkenal di melaka yang merangkap wedding planner hari tu. Mimi dari Yazid andaman. Busana yang sentiasa mengikuti peredaran masa, cukup indah dgn pelbagai gaya salina anggun dan kelihatan selesa megenakan busana2 ini.

Pilihan warna silver menjadi tema utama bg pasangan ini. Masih megekalkan butik Yazid andaman, Busana yang cukup indah dan menawan bijak digayakan oleh pasangan ini. Rekaan yang terkini membuat salina dan shafei kelihatan cukup anggun dan kacak.

Semoga apa yang direncanakan kekal dan setiap apa yang diimpikan tercapai. Selamat pengatin baru dari team “room2902photography” semoga kalian gembira dan khidmat kami dan ucapan terima kasih kerana mempercayai kami merakamkan detik2 indah di hari bersejarah kalian.

Akhir kata semoga kalian enjoy dan senyum dengan foto2 yg sempat diupload ini..

enjoy!!!..peace –

Oficial Photograper :- Sharil Shariff

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Coming SOOOnn safei & Ina

Posted: July 21, 2010 in Life Routine

d

Ok..lama x update blog..haha..sepanjang mggu lepas BUsy giler dgn pindah rumah..penat pun x ilang lagi..

Kali nie nak share something about petua org dulu2 .. haha…sharing is carring wat…
Last 2 week, ada wedding kat melaka.. Nantikan update dia nanti k ( safei & ina)…hari wedding tu cuaca mendung dan hujan pun dah turun sikit…masa tgh cover shoot pic make up…tetiba ada sorg makcik nie masuk bilik pegantin meyuruh nyalakan lilin… pengantin tgh make up nie tapi dia suruh gak…
so agak ingin tahu gak la kenapa…

Mimi (Mak Andam ) hari tu pun cerita la.. Tujuan bakar lilin tu nak tahan hujan..lilin tu akan dimasukan dalam lesung dan diletakan di sudut penjuru rumah…
Hemmm..Ok..Alahamdulilah pas mimi abis je make up, cuaca time tu dah cerah..agak kagum gak la…

Pernah gak dgr org ckap , campak baju pegantin atas bumbung…. lagi satu tabur garam atas bumbung rumah..

Mcm2 petua skrng nie…apa2 yang paling penting berdoa dan tawakkal pada Allah SWT…supaya dia lacarkan setiap activiti yg kita nak lakukan..

Apa2 pun…semua apa petua yang diamalkan pasti ada kebaikan ..cuma kita jangan terlalu percaya sgt la..

“Nantikan kemunculan Wedding Update Safei & Ina”

y

Pukul rebana, Kompang dipalu.
Isyarat pengantin telah tiba.
Cantik berseri si permaisuri..
Tampan Bergaya Raja sehari.

Ok .. Kali ni update untuk Asri dan Wanie. Majlis persandingan dan pernikahan yang serba sederhana. Pasangan ni memilih warna Cokolat Senada asal ilham Kak Ita..merangkap mak andam kita.
Semuanya indah dan Gembira bila shoot mereka..

Biasalah kalau majils perkhawinan di melaka memang x lari dengan Persalinan.. Hemm… Wanie x ketinggalan megenakan beberapa persalinan wajib pada hari bahagia beliau.. Memang indah..memang cantek …

Dari team Room2902photo sentiasa mendoakan agar ikatan suci yang dibina oleh kalian kekal hingga ke akhir hayat..

layan la sikit rentetan pada majils Asri dan Wanie.. …

coming soon..Wan & Nad

Posted: June 29, 2010 in I Shoot U
Tags:

null

OK ..update ni tuk kak Awa….. HAHa..OLEH kerana hanya beliau saja yg x sabar nak tahu apa kah kesudahanya pd malam tu…

Alternative yg ak ada mlm  tu…

  1. cuci pinggan kat kedai tu..
  2. merayu kat dia mintak hutang dulu.
  3. buat muka toya smpai org bagi kita free..
  4. mintak kat sapa2 yg ad tolong byrkan ..

Ok…so..ap yg ak wat adalah…

Ak tgk jam dah almost 1235 kot.. arghh call je la… haha.. Yer ak Call Md Idzham… haha… dia dah nak tido kot masa tu…ak cerita la ap yg jadi…dan Dat day zam buktikan yg dia mmg TRUE fren….adoiii hai ….bukan senang nak dapat kawan mcm tu…so ak pun terus ke OTWC tu nak tunggu dia la…sampai2 jer sana someone dah byrkan..dan ak pun x tau nak ckp ap…THANKS A LOT!!….. so.. pendek kata from dat dy ak pastikan yg Must Hv Some Cash in Hand…huhu…..

‘ Bila kita susah ramai yg lari…tapi bila kita senang…ada ja muka2nya..haha” apa2 pun thanks kdpa semua yg membantu dat night ya….really appreciate it. … ..

Mesin Rumput = RM365

Posted: June 26, 2010 in Life Routine

Kita tinggalkan cerita pasal kreditcard skjp..hari nie nak cerita pasal contartor yg dpt tender mesin rumput kat area kediaman ak..huh..

Sedang elok punya lepak tgk siaran tertunda spain-chile (2-1) spain menang OK…
Mr kembar which is anak buah ak..si Adek…

Adek: pakcik2 keta pakcik pecah adek nampak org mesin rumput tu…

Ak dgr segera terus..mai aiii…mulala ak nak panas…terus ak cari org yg mesin rumput tu kat blok sebelah…

Mamat indon kot..ntah ak pun x sure nationality mamat nie..ak tanya kalau mesin rumput kena cermin keta mcm mana? Dia pun buat muka blur2 dan ak terus ajak dia g tgk cermin keta ak yg retak seribu nie…hemmm…
Dia terus bagi number taukeh dia..
Ak call dan terus deal dgn dia…

Ok la sy g btol dulu nanti isnin dia janji nak byr…
Yg ak x puas hati kat sini…TOTAL RM365 tapi dia nak byr RM315 ..bolei lagi nak mintak discount kat ak…
Ak malas nak citer pjg redha je la…ap2 pun mmg ak X PUAS HATI….nasib la ak nie org yg timbang rasa …haha…

Apa2 pun nak mula cari kedai tint keta ak balik..
Anyone? Keta ak dah terang…haha….

Salam hi alls ….today nak story about wat happen last night kat OLD Town White coffee @ ampang waterfront …

Sob..sob…..nak kata sedih ada gaklah…haha..tapi apa2 pun benda dah berlaku haha..redhakanlah..next time kena ada cash walau apa pun keberangkalianya…

Mcm nie cerita dia…mmg smlm nak jumpa client kat OTWC. So lepas jumpa client sambung tgk WC…(ak layan ke?) haha…apa2 je la…smbil2 siap kan album…layanjer la game Italy yg hampeh tu..kalah!!!.. dlam pikiran nie mmg nak byar guna kad kredit je…sebab mmg x de cash…so order la mee curry yg mmg fav ak..ayam gorenng …Yummy!!!

Abis game Italy tu…decide la nak blah…so g la cashier …keluarkan la card…

Cashier ala2 tomboy :- geleng kepala….

Ak:  Ah…card x terima ke?

Cashier ala2 tomboy :   TAK…

Ak:-  aduh mcm mana nie…mmg x der cash…

            ( ak tgk seblah kiri ada ATM machine CIMB…Tapi…Out Of service, dah sudah…apa yg ak nak buat nie…demm…)

Cashier ala2 tomboy :- try g bank kat luar…

Ak:- OK…

 Ak dgn pantasnya g la cr bank ..aduh semua of line…ak dah x tau nak wat apa…

Ahh tiba2 ak terpikir..tukar kad credit jadi cash pd org yg nak tuang minyak….

  Lokasi:- Caltex

 Ak:-  Bang leh sy tukar kan cash dari kad kredit sy x?

Abg jg duit:-  x bolehla..

Ak:- Aduh bang sy nak 20 hengit ja…sy dari kedai mkn nie…nak keluarkan duit tp bank offline…

 Abg jg duit:-  X bloh..takut kad awak kat paslu…mmg x boleh…

Ak:-  la..kan sy baru tuang minyak guna kad tu..paslu apanya?

Abg jg duit:-  x boleh …x berani…

Ak:- hemm x per la …terima kasih…

 Ak dah x tau nak iktiar apa nie..kalau korang kat tempat aka pa yg korng BUAt?

 bile situasi x der cash dalam tangan atm plak offline sebab dah 12 tgh malam?

Alternative yg ak ada mlm  tu…

  1. cuci pinggan kat kedai tu..
  2. merayu kat dia mintak hutang dulu.
  3. buat muka toya smpai org bagi kita free..
  4. mintak kat sapa2 yg ad tolong byrkan ..

 Ap yg korg akan buat? ….

NEW LAYOUT

Posted: June 24, 2010 in Life Routine
Tags:

will try to update this blog daily start from today!!!!!…akan ak sentiasa cuba update blog ini..Cabaran untuk Akuuuuuu………..Thanks To guys yg sentiasa singgah kat blog ROOM2902!!!!!…Thanks…A loT Guys!!!

Hari Bahagia Hazim & Faizzah

Posted: June 23, 2010 in Life Routine

Syukur kehadrat ilahi akhirnya cinta yang selama disemai berakhir dengan ikatan perkahwinan.

Pasangan Hazim & Faizzah memang ceria dan sentiasa mengukirkan senyuman walaupun penat.  Terima kasih kerana memilih room2902photo bagi mengabadikan hari bersejarah anda. Thanks jugak kepada ahli keluarga Faizzah yang cukup supporting dan sentiasa menjaga kebajikan sy. Really appreciate and you guys rowksss!!!…

Lepas nie Azim n Faizzah cepat2 buat baby yang comel2..hehe.. apa2 pun kami dari pihak room2902photo mengharapkan rumahtangga yang dibina kalaian berkekalan hingga ke akhir hayat. AMIN.

sehingga dilain update. thanks to all yg sudi melawat blog yg x seberapa nie jugak..

Saksikanlah sedikit rentetan gambar Hazzim & Faizzah.

1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1

Hari Bahagia Hafiz & Nadiah

Posted: June 3, 2010 in I Shoot U

Alahamdulilah..akhirnya pasangan Hafiz dan Nadiah kini bersatu jugak..

Pertemuan Dua hati nie bermula semasa zaman belajar (uitm) melekat sehingga ke Jinjang pelamin. Bahagia dan serasi pasangan ini.

Majils akad nikah berlangsung di masjid sekitar keramat dan dihadiri oleh sanak saudara dan rakan karib kedua pasangan. Hafiz dengan sekali lafaz Nadiah telah menjadi Isteri yang sah.

Sebelah tengahari majils resepsi diadakan di salah satu dewan sekitar keramat Dewan AU3 Kalau x silap. Indah dan Cantik dekorasi dewan ilham daripada kedua mempelai. Pasagan Nadiah dan Hafiz megenakan Busana berwarna hijau.

Majlis sambut menantu yg diadakan sebelah pihak Hafiz dimelaka dihadiri oleh teman-teman rapat dan sanak saudara. Sekali lagi pasangan ini megenakan busana dari pereka yang sama berwarna merah. Sama cantik dan sama padan.

1

9
4
4
4
4
4
4

4

4
4
4
4
4
4
4
4
4
4
4
4
4

Hari Bahagia Adlan & Suzie

Posted: April 8, 2010 in Life Routine

1

a

Akhirnya setelah lama meyemai cinta pasangan FER & AIN kini Bergelar suami& Isteri yang sah.. Alahamdulilah dari kami ROOM2902 PHoto. Semoga kalian Berbahagia hingga ke akhir hayat amin.

Sekitar majlis pernikahan persandingan dan majlis bertandang semua berjalan dengan lancar dan semua yg dirancang berjaya direalisasikan.Alahamdulilah syukur. Sepanjang ROOM2902 bekerja dengan Kalian harap dapat maaf kalau terlebih mendera kalian.

Pic -pic kalian telah di upload di FB room territory. Check it out ya..

Semoga kalian berbahagia.. AMIN.

tired

Posted: January 18, 2010 in Life Routine

Penat yang amat…nak tido kejap bangun siapkan story n update blog tuk nurmah…

Coming Soon Hirwan & Nurmah

Posted: December 29, 2009 in Life Routine

Update kali nie tuk Nurmah dan Hirwan. Thanks nurmah coz percaya room2902photo untuk menjadi OP anda..majlis yg berlansung di dewan bestari tempoh hari sungguh meriah…sampai x dapat nak di luahkan dgn kata2..

lewat update blog skrng nie disebabkan menguruskan majlis adik ….hemm apa2 gambar2 semua telah d update di facebook…sila2 lawati or kepada sesiapa yg belum add tu sila2 add room2902 dgn search ” room territory”

Picture from facebook. click here

Hari bahagia Sham & Nani

Posted: November 30, 2009 in I Shoot U
Tags:

Salam. Update kali nie K.Nani And her Husband Sham. Both of them is truely loving couple, honestly!!! i love shoot them..all my dream angle easy capture during the fhoto shoot session seriusly easy, fun and very loving couple. Majils akad nikah yg berlangsung pd 30.10.09 yg bertempat di kediaman K.nani bejalan dgn lancar walaupun dlm keadaan hujan yg lebat.( hujan Rahmat). K.Nani mendapat sentuhan dari Jastina Gift bridal which is the most famous and hot wedding expert company in Melaka. Pakaian yg digayakan oleh K.nani and sham that night lovely pink!!!Nice…and really suit them.
The reception on the next day..wow!!!that only word come up …sama cantek sama padan…masih lagi dengan sentuhan dari andaman jastina, warna biru menjadi pilihan…majlis respesi yang dihadiri oleh sanak-saudara, rakan-rakan dan kenalan rapat keluarga…sungguh meriah…dan paling terharu me as a OP that day dilayan dgn amat baik ..TQ TQ..TQ…..
Sejurus majlis persandingan…Outdoor photo shoot yg dadakan di masjid selat bandar melaka…bejln dgn lancar..walaupun cuaca pd petang tu agak basah ..yer arr …nasib hujan berhenti….kalau x kita buat indoor ja…haha….

apa2 pun room2902photography sentiasa mendoakan k.nani and abg sham…sentiasa behagia dan dikurniakan chaya mata yg comel2….so layan dulu pic yg sempat d upload nie…pic akan di upload from time to time….

layan n zass….