Archive for the ‘Philosophy of Life’ Category

i wish ….

Posted: November 24, 2009 in Philosophy of Life
Tags:

i wish can go back to 12years old..
but i can’t…

life must cont.
just let it flow and be strong…

-rama2902-

Kenapa 2902 part 1

Posted: September 22, 2008 in Philosophy of Life
Tags:

2902 ramai yang bertanyakan kenapa dengan 2902?Dan pertanyaan tu sukar bg aku nak jawab, Bagi aku 2902 adalah “sesuatu’ yang terlalu lama tuk dapat dan terlalu susah tuk aku leraikan bagi megetahui keistimewaanya..Jika kita lihat dari sudut tarikh 2902 ada lah tergolong pada tahun lompat..4 tahun sekali.2902 bagi aku membawa makna tersendiri biarlah org nak kata apa tapi aku tetap dengan 2902 aku akan sentiasa dgn 2902 walaupun lama nak tunggu 2902 tapi aku percaya dan pasti 2902 pasti akan muncul pada masa dan keadaan yang ditentukan. Dan ianya x akn pernah berbohong dan ianya pasti dtg.Walaupun jarang kita lihat kelibat tarikh 2902 dalam kalendar tapi hakikatnya tarikh itu tetap ada..dan aku percaya 2902 tetap ada,walaupun x ada…

Blog /fotopages mahupun Wedding photogrphy yang melibatkan angka 2902 sikit sebanyak memberikan aku keyakinan dan kekuatan secara tak langsung.. semangat 2902 itu hadir untuk aku terus berkarya. Harapan aku nak bawa 2902 nie ke peringkat yang lebih tinggi dan sekaligus membuatkan 2902 satu jenama yang dikenali oleh masyarakat luar ,insyallah aku akan berusaha dan tekun dalam melaksanakan impian dan hasrat ni.

Untuk aku sentiasa ada semangat yang pada setiap masa satu lagi benda yang membuatkan aku akan gembira dan tersenyum ialah MBR 2902. Effort tuk dapatkan number nie tak la sukar sgt cuma bagi aku moment tuk dpatkan number nie yang paling x boleh aku lupakan..anyway thanks to my dealer (Cherry) because of her i get that number.

setiap apa yang terjadi pasti akn tetap terjadi kerana takdir dah dtulis sebegitu. Aku hanya ada semangat 2902 dan yang lain hanya imginasi dan dari situ aku berusaha tukar menjadi realiti, walau pun aku pasti ianya tak mungkin akan terjadi..aku berserah dan hanya berharap satu hari nanti…

Biarlah kenangan disemadi dan igatan tetap kekal abadi selama hari berganti hari…

2902 salam hari ini untuk setiap hari.

Besambung …..

Im sorry

Posted: September 5, 2008 in Philosophy of Life
Tags:

im sorry

Terkandang aku terfikir akan kesusahan setiap insan yang hidupnya sentiasa susah macam yang sering kita lihat rancangan bersamamu.Bila kita menonton bersamamu kita hanya melihat dari jauh,mendengar rintahan dan keperitan yang dialami sudah cukup buat kita rasa terharu,siapa yang tak terharu walaupun sikit tu aku x tau la nak ckp apa..setiap yang dipaparkan ada kisah disebalik. last week aku balik melaka as usual naik perkhidmatan awam .. JEBAT Express…hampeh!! aku beli tiket jam 7.30 mlm, seawal 6.50 petang dan terpacul muka aku kat PUDU tu…last2 bas gerak kul 8.30 mlm lewat 1 jam…menyirap darah!!
so x per la aku pun naik bas tu dan aku lihat gelagat penumpang2 yang marah2 tapi tetap gak naik bas tu, kalau marah sgt jgn la naik…sambil2 tu aku duk tunggu sapa yang akan duduk sebelah aku..last2 ada lah sorng mamat nie…student kolej komuniti merlimau melaka berasal dari kedah kalau x silap..
Nak dijadikan cerita aku tanya dia bas jebat nie kuar ayer keroh or simpang ampat,dan samada bas nie masuk masjid tanah x?dia x tahu..start dari pertanyaan aku tu dia tanya balik so and so kami pun sembang2 la itu,ini..sembang punya sembang terbukak plak topik keluarga..dia tanya aku ayah dan ibu sihat?aku jawab sihat alahamdulilah…tetiba jer dia senyap dan aku rasa mcm ada something yang di pendam…aku tanya dia ada abang x seumur dengan aku..terus dia jawab x tahu..aku konfius dan dengan nada yang bergurau aku ckp “ehh umur abg sendiri pun x tahu” .. terus dia ckp dia x penah jumpa abg dia,kakak dia dan dah lama x jumpa emak dia…aku terkedu dan teruskan mendengar apa yg dia cerita..”saya x dijaga oleh ibu kandung saya,dari kecik mak saya bagi saya kat org..so yang kat kedah tu keluarga yang membela saya slama nie..sebab itu saya x kenal abang saya,x tahu umur dia dah berapa skrng..keluarga kandung saya orng susah..sebab itu mak saya bagi saya kat org dia ckp kehidupan saya akan terjamin kalau saya dibela oleh orang lain..” pehh…time tu aku rasa mcm ntah la aku x tahu apa yang aku tahu budak yang duk kat sebelah aku nie sorg yang cekal..dan bersemangat kental..walaupun dia x penah rasa kasih sayang seorg ibu kandung dan pada awalnya dia memberontak untuk tak nak berjauhan dengan keluarga kandung dia akhirnya pada usia yang terlalu kecik dah pandai berfikir untuk kehidupan dia masa depan..
Aku amat bertuah dalam masa dia ceritakan sejarah hidup dia dan ada yang terlalu sensitif tuk aku tulis kan sini..dan dalam masa yang sama aku dapat memotivasikan diri…terus hati aku terdetik “susah tak akan jadi senang kalau kita tak bersusah untuk dapatkan kesenangan” aku percaya walaupun 2jam aku mamat tu…aku dah berjaya tambag seorng kawan..dan aku berbangga menjadi kawan dia sebab aku tahu apa disebalik kehidupan dia sekrng..
kehidupan memang tak seperti yang kita harapkan…jika kita inginkan kehidupan yang baik kita hanya merancang dan tuhan yang menentukan..

Wow byk jugak aku tulis nie…haha..igt kan nak update tuk watie dan hary…emm next entry kita jumpa tuk last wedding before puasa okk…

..Tak ingin lagi..

Posted: August 14, 2008 in Philosophy of Life

“Kan ku usung jenazah cinta..semadikan nisan kasih suci”….huhu, petikan dari bait-bait lirik srikandi cintaku..most popular song masa zaman2 rock kapak…layan beb lagu nie…pas je dengar lagu tu terlintas kat kepala otak aku ayat kat bawah nie…kita jiwang sekejap yerrr….huhu

“Kepayahan,kesukaran,kekalutan datang dari kehendak sendiri…Tak ingin dan Tak mahu lagi tersepit dalam jerat sendiri”

X der apa yang perlu di update coz sekarg nie aku dlm proses memyiapkan Custom Album…

Langkah x bererti

Posted: May 20, 2008 in Life Routine, Philosophy of Life
Tags:

Hari selasa minggu baru , nanti aku update pic aktvt yang berlaku spanjang mggu lepas..aku dan hsmate pegi lowyat, mkn pzza, mkn kat thara seafood ( thailand food) dan sempat ke birthday party ank buah aku..

Tapi now ku kat opis dan seperti biasa x leh upload pic dari opis nie…so tergerak aku nak tulis sesuatu hehe..sebagai meguatkan semangat je…

” Selangkah aku melangkah ingatan aku tetap x berubah, kenapa dengan diri ini yang terlalu  memanjakan hati dan perasaan sendiri tak cukupkah dengan penderitaan yang aku alami?-Kuatkan hati, kuatkan langkah teruslah pandang kedepan”

How r u there?

Posted: May 15, 2008 in Philosophy of Life
Tags:

Hari khamis..kat opis tak tau nak wat apo…hari nie masuk opis lmbat 1min..cis 1 min pun nak kira tapi nak awat cam ne rule is rule…apa-apa pun mmg dah tak tau nak wat apa…tetiba je teringat kat someone sihat ke dah makan ke mcm mana dgn problem dia dah settel ke?semua persoalan tu bermain kat kepala otak aku nie..tapi aku x leh call x leh sms..phone dah kena blok haha….over krdt limit again…emmm harap dat person strong..n aku tau dia mmg strong huhu…

Emm tetiba je dtg ilham nak tulis ayat nie haha…jgn marah arr..jiwang sikit…hehe…

” Terkadang aku teringat padamu, menitis naluri kelakianku, megalir hasrat hati untuk berbicara        namun sempadan yang didirikan manjadi garis pemisah. “” Bahagialah dirimu…Gembiralah hatimu…Berjayalah HIdupmu”” “

huhu….saje aku kan suka wat ayat2 jiwang ..haha…bosan ler tak tau nak wat apa…..